miercuri, 27 iunie 2012

Ingrijirea parului

    Ingrijirea parului este foarte importanta in perioada verii. Razele puternice ale soarelui usuca foarte tare parul, lasandu-l slabit si lipsit de luciu. Pentru a-l hidrata as recomanda 2 l de apa pe zi. Nu doar ca e foarte sanatos consumul de lichide, insa ne ofera si refugiu pe canicule.
    Parul lung necesita dubla atentie. Personal, am varfurile foarte despicate. Am incercat diverse produse,masti, tratamente etc. insa nu prea au aparut rezultate pozitive.Am citit in diferite articole ca uleiul de argan este foarte folositor, ca ajuta la regenerare si e sanatos.Asa am ajuns sa-l incerc si eu. Bogat in vitamina A, omega-6 si omega-9, este folosit pentru intretinerea si frumusetea pielii si unghiilor.
   Dupa samponarea parului aplic balsamul, las sa actioneze cateva minute apoi il clatesc. Cu ajutorul a 2-3 picatele de ulei de argan masez varfurile despicate cca. 2-3 minute.La final clatesc iar parul, de data aceasta cu mare grija si cu multa apa, pentru a nu lasa urme de grasime.
   Din fericire alegerea samponului nu necesita multa bataie de cap.Avem multe branduri pe care le putem incerca, insa de preferabil este ca, balsamul si samponul sa fie din aceeasi gama pentru a nu provoca matreata. Momentan folosesc Garnier Fructis Repair&Shine. Sunt multumita de el, miroase foarte bine si imi ofera stralucire.
   In momentul in care folosesc balsamul, incerc sa il intind doar pe lungimea si pe varfurile parului, evitand radacinile, astfel parul nu va capata aspectul "uns".
   Masca de par este tot de la Garnier. Incerc sa o aplic o data pe saptamana. Mai mult am ales una pentru fortificare, nu pentru luciu. Avand parul foarte lung, se deterioreaza repede. Intind produsul pe parul umed, las cca. 20 de minute sa actioneze apoi il clatesc.
  Rezultatul: Un par mai frumos, mai luminos si mai sanatos.


Tips:
- Incercati sa evitati placa pe cat posibil. Nu doar ea va distruge parul, insa si razele soarelui. Rezultatul: par de 2x mai deteriorat.
- Consumul a cel putin 2 l de lichide pe zi. Hidratare, dulce hidratare.
-Personal evit feon-ul. Mai sanatos se usca parul cu ajutorul adierii vantului.
-Pentru a nu tine de cald si a nu se murdari foarte repede, incerc diverse coafuri: impletituri, stil clasic coada de cal, coc lejer si messy etc.
-High protector pentru placa.


P.S Voi ce produse pentru par folositi?



 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu