duminică, 13 mai 2012

Dream closet

   De cand eram mica am visat la un dressing room pe cinste. Multe, multe haine, de pantofi si de genti sa nu mai zic,iar accesoriile sa fie de toate felurile. Nu ezit sa citesc articole despre acest subiect, unu la mana, ma inspir din ele si imi las imaginatia sa zburde, iar doi la mana, incerc din rasputeri sa obtin si eu o garderoba de vis.
   Din pacate, anul acesta am locuit in camin, deci ideea closetului foarte sofisticat a picat. Am un dulap micut, pe care trebuie sa il impart cu colega mea de camera, deci nu vreau sa va imaginati cat de ingramadite imi stau hainele. Din vara insa, va rasari si soarele in garderoba mea :). Avand in vedere ca am sa ma mut in chirie cu Dan, l-am convins sa sacrifice un coltisor din camera noastra pentru hainele si acesoriile mele.
   Ca sa avem o garderoba fabuloasa, trebuie sa urmarim cateva reguli simple. Este foarte important sa avem acces vizual la haine. O data aranjate si sortate, vom putea mai usor sa gasim ceea ce ne dorim. Daca permite spatiul si bugetul, ar fi indicat sa ne agatam toate hainutele pe umerase individuale.
   
   Pantofii

   Este cea mai importanta parte a tinutei. O pereche de pantofi bine alesi atrag toate privirile admirative. Pana acum imi tineam pantofii in cutiile lor individuale. Este un mod de a le feri si de a le ingriji, insa nu este indicat in totalitate, deoarece asezate in cutii, nu le vezi. Atunci cand trebuia sa imi accesorizez tinuta cu pantofii perfecti, trebuia sa deschid fiecare cutie in parte. Cel mai bine e sa le asezam in ordine, dupa culori si dupa toc. Ca sa ocupe mai putin loc, un panof va sta cu botul in fata, iar perechea cu tocul in fata. Asa, vei putea vedea perechea in intergime.

  Jeansi

 Sunt foarte usor de aranjat. Se impatura in jumatate si se agata pe un umeras. In cazul in care nu permite saptiul, se aseaza in dulap, preferabil dupa culori, de la inchis la deschis.


Tricorile

  Le putem cataloga in doua categorii, cele cu maneca scurta si cele cu maneca trei sfert. Am putea lua in calcul si maieurile cu aceasta ocazie. Aceste hainute trebuie impaturite cu grija, sortate dupa culori, de la inchis la deschis. Se aseaza in dulap dupa forma manecii. Maieurile separat, cele cu maneca scurta si trei sfert in teancuri diferite.
 Sacouri si geci

  Aceste hainute necesita mai multa atentie din partea noastra, in ceea ce priveste aranjarea lor. Gecile de iarna trebuie scoase din garderoba pe perioada verii, deoarece ocupa mult spatiu. Sacourile in schimb, se pot lasa, insa trebuie asezate pe umeras neaparat, deoarece se pot sifona sau "scamosa".
 Rochiile

   Au nevoie de un umeras neaparat! Dorim sa evitam sifonarea lor, asa ca trebuie aranjate si ingrijite. In ceea ce priveste curatarea rochiilor elegante si sofisticate, recomandarea mea e sa apelati la o curatatorie. Materialele din care au fost create ,in unele cazuri, pot fi foarte delicate.
   Ca si aranjare, de data aceasta am sa le insir dupa lungimea lor. Fiind foarte mica la inaltime, nu am prea multe "lungimi" de ales, deoarece cele pana in pamant ma dezavantajeaza, insa voi jongla cu acele cateva pe care le am. Tot asa, este important sa facem distinctia intre rochiile de zi si cele de seara. Daca dressingul permite, trebuie grupare separat.
  Au mai ramas gentile si accesoriile. Acestea pot fi sortate in mii de feluri, ramane la decizia fiecareia cum ii place.Personal sunt obsedata dupa bijuterii insa momentan spatiul nu-mi permite sa le aranjez asa cum imi spune creativitatea. Le tin in cutii speciale, grupate: lantisoare, inele, bratari si ceasuri.
  Daca as putea, as pune pe perete un "cuier" special pentru lanturi, asa vor fi mult mai accesibile, vizibile si evit incalcirea lor. Inelele ar arata super pe un suport, gen copacel, o mana etc.
  In ceea ce priveste gentile, le-as grupa separat pe cele de seara si pe cele de zi. Poate pe rafturi, sau insirate in dulap. Clutch-urile arata foarte chic aranjate intr-o cutie mare, personalizata, aranjate ca niste carti, sa fie vazute toate.


 Sper ca va fost de ajutor acesta mica postare. Stim cat de important este pentru noi "sa fim la moda", asa ca primul pas trebuie sa fie o garderoba aranjata si curata.
  Va doresc o seara cat mai frumoasa. V-am pupat! :)

Un comentariu:

  1. Woooow!! I love this post, really <3 I've always been so desperate to have a walk-in closet! With different variation of shoes, clothes, bags, accessories and stuff. I really love your posts!!! :)

    Much love ♥
    Airish
    http://myheartonhissleeve.tumblr.com

    RăspundețiȘtergere