luni, 5 noiembrie 2012

Back to baroque

     Barocul desemneaza simultan o perioada in istoria europeana, dar si un curent artistic, care a fost generat in Roma, Italia, in jurul aniilor 1600, migrand si fiind foarte repede asimilat si de celelalte tari si culturi. Indiferent de domeniul in care se regaseste, barocul transmite un sentiment dramatic, de tensiune si exuberanta, datorita elementelor exagerate ale bogatiei, folosind detalii ce simbolizeaza lucruri ce se pot interpreta cu usurinta.
    Sper deosebire de toate epocile anterioare din istoria omenirii, cand  accesul la arta si cultura era strict limitat celor bogati,in timpul barocului se remarca vizibil o difersificare si o largirea a numarului celor ce puteau sa se bucure de produsele culturale si artistice.
   Marii designeri, Ralph Lauren, Donatella Versace, Olivier Rousteing, prin creatiile lor, ne fac trimitere la aceasta perioada. Rochii realizate cu mare grija, impodobite cu detalii aurii de mare precizie, combinand imprimeul regal cu eleganta negrului. Aceste creatii transmit un aer regal, rochiile fiind brodate cu fir de aur (Dolce&Gabbana) si decorate cu pietre pretioase.
   Printre materialele folosite pentru a realiza aceasta fabuloasa colectie, se afla catifeaua, dantela, matasea sau brocartul,acestea fiind decorate cu aplicatii de scristale si pietre pretioase.

  Accesoriile sunt si ele foarte impodobite, supradimensionate, alcatuie din cercei si accesorii de par.

   Chiar daca noul stil transmite un aer de bogatie exagerata (daca pot sa-i spun asa),cred ca trebuie tratat cu incredere. Putem imprumuta detalii din acest trend, mai apoi la se personalizam si sa le incorporam in vestimentatia si stilul nostru. Pentru un look mai gotic, un ruj intr-o nuanta seducatoare ar face minuni. Pentru o tinuta casual, cred ca e de ajuns sa optam pentru o bluzita cu printul barocului.Putem alege un stil elegant de zi, purtand un sacou cu elemente baroc, asortat cu pantaloni negrii de piele. Totul depinde de creativitate si de starea de spirit :)

2 comentarii:

  1. nu mi-a placut intotdeauna brocardul dar cred ca am sa-mi caut un balton asa:) sau o sa-i spun mamei mele sa-mi faca:P imbratisari

    RăspundețiȘtergere