marți, 30 aprilie 2013

Travel with me: Turist Șuior

       

     Duminică dimineața, ora 9. Intră mami în cameră și mă trezește ca să mă pregătesc de ieșirea de duminică,la Șuior.
    -Mami,tu ai vazut ce vreme-i afară? A plouat!
    -Hai,imbracă-te! Nu ți-a fi nimica!
  Și m-am ridicat amorțită din pat, am aruncat o geană (între-deschisă) pe geam și...
   -Mda,vreme minunată, ce să zic.- comentam în gând.
  După aproximativ jumătate de oră, am fost gata de plecare.
   -Uite-o pe mami cum ascunde trei pachete de Ulpio în ghiozdan!-Îmi șoptește Patrick, căruia nu-i scapă nimic mai noi, mai ales când vine vorba de mâncare. Fiind la vârstă când e în creștere...pofticios pitic ce e!
   
    Odată ajunși la destinație, puțin mi-a mai păsat de vremea urâtă care ne-a vizitat noaptea trecută. Am admirat natura verde și am adulmecat aerul curat,parcă înțepător de curat. Ultima dată cand am urcat la Cota 1000 a fost acum 2 ani, în august, la nunta unchiului meu. De atunci s-au schimbat atâtea...
   Mi-au plăcut foarte mult detaliile rustice. Tot ce era acolo era natural, din pădure. Până și ”ghiveciul” de flori era din trunchi de copac. Niciodată nu mi-am imaginat cum e posibil să combini frumusețea naturii cu elemente moderne și inovative, însă acum am înțeles. Mă repet: detaliile schimbă tot! 

    Pentru a ajunge la Cota 1000 avem posibilitatea să urcăm cu telescaunul. Sincer, mi-e frică de înălțime de mor! Mi-e frică să mă uit în jos de pe o bordură mai înaltă de pe marginea străzii că mă ia cu amețeli. Glumesc! :)) 
   Oricum, când am auzit că voi urca cu telescaunul cred că am avut o figură tare speriată. Dar a trecut. Cred că în momentele acelea nu te mai gândești la absolut nimic, doar îți rotești capul în stânga și-n dreapta pentru că e tare frumos peisajul. Nici nu ști unde să te uiți să vizualizezi tot. Iar aerul la înălțime nu doar că e înțepător de curat, cum am afirmat mai sus, ci e și înțepător de gustos. Nu ați muri de foame nici dacă ați sta o eternitate pe telescaun.
  Pentru cei care adoră mâncărurile tradiționale ardelenești, Restaurantul Cota 1000 oferă o gamă variată de bucate, de la gulyaș gustos, sărmăluțe și țuică de Maramu'  până la pește proaspăt, prins direct din lac. Iar pentru a servi masa intr-o ambianță rustică, turiștii se pot așeza la mesele din ciupercuță, care se întind până la mijlocul lacului. Acum se poate spune că am găsit inima naturii. Suntem înconjurați de pădure, apă, pești jucăuși care mai sar în sus pentru a atrage atenția, izvor curat și un cer etern.
   Pentru a vă oferi o viziune mai clară despre acest loc minunat, am filmat un video pentru voi, un mic review. Vă invit să-l urmăriți!
 
 

Pentru mai multe poze accesați pagina oficiala de facebook Kinga Horn's Blog aici

marți, 16 aprilie 2013

Polka dots

     De câteva zile încoace sunt înnebunită după terase. Am o poftă constantă de freshuri, sucuri cu gheată, ceauieri reci si fructe. Ador priveliștea nebună din centrul orașului unde oamenii își fac timp de câte o înghețată cu glazură de ciocolată, și se opresc la bătrânelele de la colțul blocului să cumpere un buchet de flori de primăvară. Îmi place că lumea e mai veselă și mai zâmbăreață, probabil din cauza vremii și mai...politicoasă. :)
    Nu mă pot sătura de aerul cald și proaspăt! Ador Clujul îmbrăcat în Primăvară. Se pare că brandul acesta îi stă cel mai bine. Are culori vii, personalitate, încredere și transmite bună stare.
  Lejeritate. Da, asta m-a definit azi. Deși nu am reușit să petrec tare mult timp în oraș, am ținut neaparat să ies totuși puțin în lume și să servesc o gustare în cinstea soarelui (...”că mi-a fost dor de el...” You know what I mean :) ) Evident, nu m-am putut abține să nu ”păcătuiesc” și mi-am comandat un meniu de la Mc., care a fost atât de bun. Da, îmi pregătesc silueta pentru vară, ce să zic... Oricum,mi-a picat bine! 
  
   Cu toții ne facem planuri pentru vară. Unii numărăm zilele până la finalul sesiunii (și încă nici nu a început) iar alții își cumpără de pe acum bilete de avion pentru city break-uri. Eu personal nici nu stiu ce aștept mai mult. Să scap de licență, oare? Weekendul? Sau petrecerea de ziua mea? 
 
    Indiferent care este ordinea ”aștepărilor” mele, îmi voi găsi mereu timp pentru micile plăceri: cafea,dulciuri și blogăreală. Voi ieși mai des în oraș, pentru că terasele cer companie, și voi profita de soare ori de câte ori prind ocazia. Mi-am pus pe wishlist niște ochelari de soare foarte faini. Chiar merită!
Cămașă: Magazin SH
Blugi: H&M
Slippers: Zara
Colier: Stradivarius
Accesorii: No name,random store
Nu uitați să dați like paginii de facebook Kinga Horn's Blog

duminică, 14 aprilie 2013

Stripes

    A început meciul de câteva minute. Dan s-a făcut comod în patul nostru și îl urmărește cu mare interes, în timp ce eu am decis să bloggăresc. Ne bucurăm amandoi de o seară de duminică liniștită, sorbind o gură de vin alb, demidulce, iar Dan savurându-și berea rece, ”că așa mere' la meci!”- zise el. E bine acasă. În camera noastră decorată cu flori, (pentru că zilele trecute am trecut pe la piață și am cumparat ”câteva” buchete) și în atmosfera noastră caldă și familială. Ah, că veni vorba de cald. Cred că toți am profitat azi de orele însorite. Vai, așa fain a fost!
Ne-am pornit la o plimbare în parc dar am ajuns la Toulouse. Ne-am comandat o cafea lungă cu lapte și ne-am îngropat în povești nemuritoare. Am râs mult. Ceea ce facem foarte des în ultima vreme. Se zice că râsul îngrașă. Păi ce să zic? Cred că astea sunt cele mai vesele două kilograme pe care le-am pus pe mine de ceva timp. :)
 
      Și că tot era frumos afară, am ținut musai să mă îmbrac lejer și subțire, așa că am apelat la noii mei colanți, de care sunt foarte îndrăgostită. Am încercat să-i accesorizez căt mai casual, însă am vrut să-i dau și o ușoară notă elegantă ținutei. Ceva ce să mă reprezinte și în care să mă simt bine.
Nu știu ce părere aveți voi, însă mie mi se par foarte chic colanții. Până și o băbuță a întors azi capul după pantalonașii dungați, zâmbindu-mi ușor, cu o privire caldă.

Am văzut din ce în ce mai multe gagici care au abordat acesti colanți. Mi-a plăcut că, deși piesa vestimentară era aceeași, accesoriile difereau până la cele mai mici detalii. Fiecare persoană poate să-și exprime stilul cu alegerile pe care le face. Practic despre asta e vorba. Nu-i important că deținem aceeași pantaloni mai multe fete, ci să ne exprimăm personalitatea prin ei.

Colanți: Random store( undeva pe strada Napoca, însă ulterior am văzut și la magazinele IQ)
Cămașă și geantă plic: H&M
Pantofi: House of art
Guleraș: Couper Atelier

Nu uitați să dați like paginii de facebook Kinga Horn`s Blog 

miercuri, 10 aprilie 2013

Prints and colors

   Dacă stau să analizez ziua de azi nu pot găsi nici un defect în ea. Adică, totul a decurs normal,chiar mai bine decât mă așteptam. Deși nu sunt o persoană matinală, (mi-e chiar extrem de greu să mă trezesc dimineața) la 8:20 eram trează de-abinelea, urmând mirosul de cafea proaspăt făcută. (Noroc cu aparatul de cafea pe care pot să-l programez să-mi pregătească ”lichiroul magic de dimineață” zilnic,la aceeași oră,fără a mă trezi eu înainte). Iar cele care îmi urmăriți blogul și pe facebook ( aici ) știți că sunt dependentă de cafea.
   -K. , ce zici dacă am ieși azi undeva să mâncăm în oraș?- se uită Dan la mine cu ochii lui mari și căprui plini de curiozitate.
  -Ar fi fain!
  Și ne-am îmbrăcat,ne-am aranjat, ne-am făcut planuri...până în fața scării...
  -Plouă!!!
  -Și ce? Las' că mergem și așa.-dă Dan din mână relaxat, de parcă ar vrea să prindă o pană plutitoare în aer.
  -Păi,ce să zic?-mă uit la el nedumerită.
Până la urmă mi-am luat inima-n dinți și am acceptat să ies să servesc masa cu el în ciuda vremii urâte de afară. Mă cam enervează în ultima vreme ploaia asta!
   Nu ne-am deplasat prea departe, ne-am oprit la Toskana. Intrați în încăpere ne-a întâmpinat un miros gros de țigară și aromă de pizza cu sos de roșii și oregano. Ne-am așezat lângă geam pentru a ne scălda ochii în priveliștea sălbatică urbană și a ne feri de fumul de țigară-mai ales că nu am mai fumat de vreo 5 săptămâni.  ( :D )
 


Am comandat mult așteptatul vin alb,demidulce, și gustoasele legume mexicane cu mămăliguță, o cină ușoară și sănătoasă. Și am savurat fiecare înghițitură, am combinat aromele cu vinul și m-am bucurat de atmosfera veselă și gălăgioasă a pizzeriei. Vai, mi-a lipsit!
Nu uitați să dați like paginii de facebook Kinga Horn's Blog 

Sacou: SH
Pantaloni:H&M
Pantofi:H&M
Top:Zara
Geantă: Magazin random