duminică, 23 septembrie 2012

Hidratare

   Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, ceea ce e total adevarat. Sa nu uitam insa, ca si ingrijirea oglindeste perfect pielea. Din fericire,avem acces la o multime de produse cosmetice, de la cele mai accesibile preturi, la cele mai sofisticate branduri.
   Ritualul de ingrijire trebuie sa inceapa cu demachierea, si sa se si temine cu ea. Cred ca asta e cel mai important pas. Incercati sa va imaginati ce daunator este tenului sa ne culcam seara fara sa ne demachiem, stiind ca toata ziua am umblat pe afara in praf si in microbi.
  E foarte important sa ne cunoastem tenul si pielea, si in functie de asta sa alegem produsele care ni se potrivesc. Pot spune ca am un ten mixt. In zona T a fetei (frunte, nas si barbie) am urme de grasime, si de cele mai multe ori acolo imi ies cosuri. Pana acum foloseam un demachiant de la L'oreal, insa nu va pot confirma ca a fost cea mai buna alegere. De curand mi-am comandat un Pink Box (puteti gasi mai multe informatii aici ) in care s-a aflat o lotiune micelara de la Eucerin, o minune lichida, care imi curata si imi hidrateaza tenul cum nu a facut nici un alt produs pana acum.
   Un alt lucru la care tin foarte mult, e consumul de lichide. Incerc sa ma tin de treaba asta, si sa beau minim 2 litrii de apa pe zi. Pentru a-mi usura treaba, port mereu cu mine o sticla cu apa la 0,5(pe care o reumplu ori de cate ori e nevoie) si de plictiseama mai sorb cate o gura. Sincer, ma simt mult mai sanatoasa, deoarece elimin mai usor toxinele si ma simt mai energica.

   Cand eram mica, mama ma obliga sa mananc morcovii din supa. Vai, si ce nu-mi placeau! La un moment dat, ma "combina" cu tot felul de minciuni, cum ca voi sti sa fluier de la morvoci. Asa ii mancam...
   Acum, stiind cate vitamine contine, incerc sa rontai cate un morcov ori de cate ori mi-e pofta. Mai nou mi-am facut un preparat simplu, pe care il consum seara, la cina. Razalesc 2 morcovi si un mar, amestesc continutul si voila!
   Un alt truc la care mai apelez, e aplicarea lotiunii de corp pe pielea umeda. Acest lucru face minuni! Crema va intra mai repede in piele daca o aplicam proaspat iesite de la dus, fara sa ne stergem. De obicei folosesc lotiuni Dove sau Nivea dupa dus. In cazul in care ma pregatesc de un eveniment, sau de o cina,party etc. imi place sa aplic o crema cu un parfum mai puternic. Ador mirosul pielii usor parfumat.
  Un alt produs care imi place foarte mult, e Doina. Chiar daca suna "vintage", e o minune. Dupa fiecare dus aplic putina crema pe calcaie. Pielea devine mult mai catifelata si nu se usuca asa repede.

  Citisem la un moment dat despre tot felul de creme, masti home made, preparate din legume, fructe sau alte ingrediente naturale. Sincer, nu am incercat niciodata, insa un lucru care il fac destul de des, e sa-mi pun castraveti pe ochi. E foarte racoritor si eficient. Scap mai usor de cearcane si de pungile urate, care semnalizeaza oboseala acumulata.
  Incerc sa evit aplicarea produselor sau cremelor ,cu continut gras, pe ten. Chiar nu-mi fac bine deloc! Acest lucru insa nu e valabil la toata lumea, deoarece toate avem pielea diferita.
  Din fericire nu am probleme mari cu cosurile. Imi mai iese cate unu,( evident, inaintea vre-unui eveniment important, ca doar altfel nu se poate) insa incerc sa-l tratez cu grija ca apoi sa-mi dispara.


   

Un comentariu:

  1. trucul cu aplicarea cremei pe pielea uda il stiu si eu, nu reusesc sa ma tin de el insa, ce am mai facut a fost sa pun ulei de bebelusi pe pielea uda si apoi dupa ce tmponam cu prosopul ramanea doar uleiul care intra rapid in pielea si facea minuni:P

    RăspundețiȘtergere